NPO maakt december van kerst: boosburgers door het plafond

Deel dit:

De nieuwste hype is weer losgebarsten: de NPO heeft in haar onschuld een filmpje gemaakt waarin de traditionele slogan “Kerst vier je samen” vervangen is door “December vier je samen”.

Waarom? In het filmpje zie ik kerstbomen, kerstballen, slingers en champagne, sterretjes, lichtjes etc. Ik zou denken: ze wilden een filmpje maken dat ze na 26 december nog een paar dagen konden gebruiken.

Maar niks ervan: de media zien weer een kans om het boosvolk weer eens flink op te fokken. De Volkskrant trapt af en suggereert dat het zou zijn ‘om de minderheden in ons land tegemoet te komen.’ GeenStijl gooit er nog eens een flinke schep bovenop:

“Ho wacht. Zeiden we ‘kerst’? Sorry! Want kerst zit er niet meer in. Want volgens de NPO veels te kwetsend voor anderskokenden”.

Twitter ontploft weer, Facebook blijft niet achter:

“rot toch op naar je eigen land als je niet tegen kerst kan.”

Het feest is weer compleet. En het lijkt niet echt op een kerstfeest. Metro maakt er helemaal een potje van:

“Politici en ook het ‘normale volk’ hebben woest gereageerd”

“Politici”, dat blijken echter vooralsnog alleen PVV-politici te zijn. En de boosburgers aanduiden als ‘het normale volk’? Pardon, dat is niet het volk. Volgens mij gaat het nog altijd om een minderheid met een grote bek.

En daarnaast vind ik door het lint gaan vanwege het wijzigen van een suffe slogan bepaald niet normaal, maar behoorlijk abnormaal.

Ondertussen vallen op de sociale media ook reacties van veel moslims te lezen, en vrijwel allemaal stellen ze dat ze nooit een probleem gehad hebben met Kerst, of het woord Kerst, en Kerst op hun manier ook gewoon gezellig vieren. En of de media even op kunnen houden met de nieuwste hype tegen hen te creëren.

Dit strookt ook met het feit dat er ook nog nooit een serieuze hoeveelheid klachten geweest over het gebruik van het woord ‘kerst’, en zeker niet van de minderheden. Hooguit van een paar atheïsten, en van eenzame mensen die van dat hele decembergedoe ieder jaar weer zwaar depressief worden – en dat worden ze echt niet minder met de aanpassing van het woord Kerst in dat zoetsappige filmpje.

Maar goed, het is weer gelukt: de media hebben weer de nieuwste allochtonenhype gecreëerd. Miljoenen Nederlanders woedend omdat ze vinden dat “onze cultuur wordt afgepakt”. Ik denk alleen maar: Wat een culturele armoede.

(dit artikel verscheen eerder op Sargasso.nl)


Deel dit: